İyi Bir Vücut için 3 Temel Şart

İyi Bir Vücut için 3 Temel Şart

 Vücut geliştirme, güç, kuvvet, estetik görünüm, sağlıklı yaşam ve özgüven artışı gibi nedenlerle yapılan bir spordur. Yazımızın devam eden kısmında beslenme, antrenman gibi konularda temel bilgiler vermeye çalışacağız umarım anlaşılır olur. Hem bilgilendirici hemde eğitici bu yazımızda, güncel ve en kaliteli bilgileri sertifikalı beslenme uzmanları, vücut geliştirme&Fitness yarışmacıları ve özel trainer'lardan topladığımız bilgiler ile hazırladık.

Piramid diyagramda gösterildiği gibi vücut geliştirmede 3 temel vardır. Beslenme bu piramidin temelini oluşturmaktadır, eski bir söz vardır "Ne yersen O'sun" eğer beslenme kalitesizse sağlıkta bozulur, vücut yapmakta zorlaşır. Beslenmeden sonra Ağırlık antrenmanı gelir, Ağırlık antrenmanı kardiyodan daha önemlidir çünkü, ağırlık antrenmanı yaptığımızda kas kütlemiz artar, artan kas kütlesi daha çok enerjiye(kaloriye) ihtiyaç duyar, buda aldığımız besinlerin maximum verimle absorbe edilmesini kasların büyümesini sağlar, böylece yağ depolanmaz. Piramitin en tepesinde yer alan kardio, kalp sağlığı ve dayanıklılığı artırmak için çok faydalıdır, kalori yakmak için tercih edilir.

Özet olarak, İyi bir vücuda sahip olmak için önem sırasına göre birinci sırada Beslenme, ikinci sırada Ağırlık antrenmanı ve son olarak Kardiyo yapmamız gerekir.

Sizde bildiğiniz, faydalı bulduğunuz bilgileri bu makale altına yorum yaparak paylaşabilirsiniz,

Yazar Ahmet Eren

1 Comments To "İyi Bir Vücut için 3 Temel Şart"

Hakan Ergül On 04.06.2017
Yüzeysel ancak, çok yararlı bilgiler. Piramit güzel oluşturulmuş, piramitin temeli olmadan üstü olamaz bencede. Teşekkürler bilgiler için. Bu yorumu cevapla

Yorum Yaz

Adınız:


Aşağıdaki kodu kutucuğa girin:

Yorumunuz:
Note: HTML is not translated!
& Theme Designed by  https://steroidsiparis24.com